Tiden på Neo, del 3 - oppholdet i bilder!

Tenkte jeg skulle dele litt bilder av oppholdet på neonantal, og litt etter vi kom hjem. Bildene jeg viser her, er bare bildene jeg ha tatt. Bildene til JK har jeg ikke fått orden på enda, men det blir det og ;) Tenker å vise litt "Anjas første ....." bilder. Og noen for å prøve å vise hvor lita og nett hun var, og ikke minst hvor mye hun har vokst! 

 

Dette bildet er tatt av en bilde jeg fikk av ei småhysterisk men herlig jordmor da jeg fortsatt lå inne til observasjon. Da hun fikk vite at jeg enda ikke hadde fått sett et eneste bilde av jenta mi en gang, så la hun på sprang ned på neo for å ta bilde av henne! Dette er det første bildet jeg fikk se av henne selv. Se så tynn hun er stakkar!

 


Blir tatt vare på i kuvøsen.


Mammakos!


Endelig i seng! Den gråe boksen som henger i enden, er temperaturinnstillingene til vannmadrassen hennes.


Her storkoser hun seg! Ligger og gnurer nesen inn i flanell-kluten (eller tøybleien som de kaller det på neo), og kjenner varmen fra kanten på vannmadrassen - herlig!


Barselavdelingen på sykehuset i Ålesund har denne tavlen med alle datoene og månedene i året. Jeg husker jeg synes det var rart å hadde bidratt med en rød nål på den 2. Januar! Ting føltes enda så fjernt! Morsomt var det at hun jeg delte rom med i begynnelsen, hun fikk sin gutt samme dag som jeg fikk Anja, så vi bidro med hver vår nål i ulik farge den dagen :D


Her er lillemor en uke gammel. Hun feiret med å være våken i 45 minutter i strekk! Det er mye for et prematurt barn i den alderen hun var, men ikke så mye at det er særlig uvanlig. Vi har forberedt på at det resulterte i at hun skulle ta igjen dette med å ha såkalte sovedager. Og det gjorde hun.


Første bad

 


Får god hjelp av ene intensivsykepleieren som vi hadde som kontaktsykepleier


Anja fikk drikke av en 10ml sprøyte, spennende å drikke litt selv også! Hun kunne ta til seg hele 2ml på et drag på denne måten.
Klarer ikke la være å tulle øøørelitt ;)

 


Mating! Tror dette var det første måltidet inne på familierommet.
Pappa er god å holde i fingeren mens mamma mater

 


Stort øyeblikk - første gang med klær på! Dette er en body i størrelse 44!


Påkledd og avslappet i fanget til mamma


Første gang med fult antrekk


Smiiiil


Skulle få besøk - så jeg prøvde på henne noen klær - all pink
Medisinering! Dette er koffeinsitrat, som hjalp henne med å pusteAkupunktur for å prøve å redd melka. Prøvde tre ganger, fungerte dessverre ikke for meg!
Jeg tror det grusomme ammepresset og depresjonen ødela mye her! Hvor mye morsmelk produserer man når man sliter med morsfølelsen?

 
 


Har det helt topp! Nettopp spist seg i søvn, og holder mamman sin i handa..

 


Milepæl - termindatoen!
Det vises ikke så godt på akkurat dette bildet, men her har hun en body på seg
med teksten "born in 2014", som hun fikk med en av fadderene sine.Nybada, og i størrelse 50 uten å drunke i dem! Herlig sett hun fikk av ene fadderen sin.Ut på tur! HERLIG! Emmaljunga Edge Dou - Brown Flowers, med classic cryptonie - ei fantastisk vogn!!

Om hun har vokst siden fødsel? Tja, hva synes du?


Her ser du Anja sammen med en bamse hun fikk i barselgave. Det første bildet er hun 5 uker (brukte str 44), bilde nummer to er hun 3 mndr (brukte str 50), og det siste bildet er veldig nytt, og hun er ikke langt i fra å være 7 mndr på det siste her (størrelse 68).

 

 

Og her, samme jenta, samme smokken! Det første bildet er hun 2 dager på, det andre rundt 4 mndr!

 

Jo, jenta vår har vokst! Og hun er fantastisk nydelig og herlig! Bare se:
#mammablogg #prematur #jente #baby #datter #neo #neonantal #emmaljunga #vogn #ålesund #sjarmklump #svangerskap #svangerskapsforgiftning #morskjærlighet #mammahjerte #depresjon #psykiskhelse

6 kommentarer

kidsandcake

04.08.2014 kl.08:20

For ei nydelig jente dere har!!! :-)

Inger Hilde

04.08.2014 kl.10:42

Nydligste jenta til tante:) <3

Så bra at hun har vokst :) foreldres kjærlighet <3

Må komme en tur innom igjen en gang:)

[Rannveig]

04.08.2014 kl.20:48

kidsandcake: Tusen takk :D

[Rannveig]

04.08.2014 kl.20:48

Inger Hilde: Ja, fineste tantebarnet vettu ;)
Ja, vi må få til å møtes igjen snart ;) ;)

Familieeventyret

15.01.2015 kl.19:15

Så rart å se forskjellige apparater osv... jeg fikk selv en prematur gutt i juni 2013. Født 34+1, kom av seg selv uten noen forvarsel ;) Hadde luft på utsiden av hjertet og lungen, så det ble helikoptertur til Oslo å litt. Men i dag er han en frisk, aktiv gutt uten noen problemer eller lignende :D

[Rannveig]

26.01.2015 kl.21:29

Familieeventyret: Hei du :)
Koselig at du ville dele litt av din egen historie :) Er så rart, selv om at man har noen av de samme erfaringene, så skal det liksom ikke så mye til før det hele er fullstendig annerledes :P Godt å høre at sønnen din har det bra i dag :D
Stor klem

Skriv en ny kommentar

[Rannveig]

[Rannveig]

28, Gjemnes

Vi var ufrivillig barnløse i 4 år på grunn av Adenomyose og PCOS, og har to runder med IVF bak oss før vi endelig skulle få bli foreldre <3 Jenta vår kom i uke 33+2 på grunn av alvorlig svangerskapsforgiftning, og var både prematur og dysmatur. Nå har barn nummer to kommet til verden, og vi blir kjent med livet som småbarnsforeldre til to barn

Kategorier

Arkiv

hits